Kartta - Palatsi - Tšad

Nähtävyys  >  Palatsi  >  Tšad

Palatsi

Palatsi on rakennus, joka on rakennettu useimmiten korkeatasoiseksi asunnoksi tai edustuskäyttöön. Perinteisesti palatseja ovat rakentaneet muun muassa hallitsijat ja suuryritykset. Hallitsijoiden rakennuttamat palatsit ovat useimmiten toimineet hallitsijan asuntona.

Tšad (Republic of Chad)

Tšadin tasavalta eli Tšad on sisämaavaltio Keski-Afrikassa rajanaapureinaan pohjoisessa Libya, idässä Sudan, etelässä Keski-Afrikan tasavalta, lounaassa Kamerun ja Nigeria sekä Niger lännessä.

Tšad on valtiona hyvin keinotekoinen ja kuin jakojäännös siirtomaavaltojen rajanvedoista. Lähes koko itsenäisyyden ajan sitä on raastanut sisällissota, kun pohjoisen arabit ja etelän pääosin kristityt mustaihoiset asukkaat ovat taistelleet elintilasta ja vallasta. 

Kartta - Palatsi - Tšad

Kieli

Chad (English)  Ciad (Italiano)  Tsjaad (Nederlands)  Tchad (Français)  Tschad (Deutsch)  Chade (Português)  ??? (???????)  Chad (Español)  Czad (Polski)  ?? (??)  Tchad (Svenska)  Ciad (Român?)  ??? (???)  ??? (??????????)  ??? (?????????)  ?? (???)  Tšad (Suomi)  Chad (Bahasa Indonesia)  ?adas (Lietuvi?)  Tchad (Dansk)  ?ad (?esky)  Çad (Türkçe)  ??? (?????? / Srpski)  Tšaad (Eesti keel)  ?ad (Sloven?ina)  Csád (Magyar)  ?ad (Hrvatski)  ??? (???)  ?ad (Slovenš?ina)  ?ada (Latviešu)  ????? (????????)  Sát (Ti?ng Vi?t) 
 mapnall@gmail.com