Kort (geografi) - Saint George (Bermuda) (Saint George)

Saint George (Saint George)
St. Georges (formelt navn St. George's Town) er en by på Bermuda, og den første permanente engelske bosætning på øen og den ældste i dag i Amerika. Den historiske del af byen er godt bevaret og står på UNESCOs verdensarvsliste.

St. Georges blev etableret i 1612, tre år efter at de første engelske bosættere landede på øen. De havde været på vej til Virginia, men deres skib «Sea Venture», sprang læk i en storm og blev strandsat av kaptejnen, admiral sir George Somers. De overlevende efter forliset byggede to nye fartøjer og de fleste sejlede herefter videre til Virginia, men nogen blev tilbage og Virginia Company gjorde krav på øen.

Selskabet sendte 60 mænd som etablerede bosætningen på St. Georges. Beliggenheden var gunstig for skibe da bosætningen lå ved et sund som var skærmet for dårligt vejr. Den lille by har haft en betydelig historisk indflydelse, den var central for udviklingen af Bermuda og var hovedstad indtil 1815. St. Georges hadve også stor indflydelse for de engelske kolonier i Nordamerika, under den amerikanske uafhængighedskrig stjal de lokale krudt fra forterne rundt byen og smuglede det til George Washington. Indbyggerne i St. Georges bidrog også til å forlænge den amerikanske borgerkrig med smugling af forsyninger og ammunition til de oprørske sydstater.

 
Kort (geografi) - Saint George (Saint George)
Land - Bermuda
Bermuda er en øgruppe i Atlanterhavet, som er en del af Britisk oversøisk territorium i Nordatlanten øst for USA. Hovedstaden er Hamilton. Øerne er en del af et stort koralrev. Øerne blev opdaget i år 1505 af en spansk kaptajn Juan de Bermúdez, som øerne er navngivet efter. Øerne var ubeboet ved opdagelsen og blev annekteret af ham til det spanske imperium, uden at han nogensinde satte sin fod på øen, på grund af de omkringliggende koralrev. I 1609 blev øen annekteret af Virginia Company på vegne af den britiske trone. I år 1707 blev øerne officielt indlemmet i Storbritannien, ved sammenlægningen af de engelske og skotske kongedømmer. Bermuda indgår som det ene hjørne i bermudatrekanten og har en international børs, Bermuda Stock Exchange.

* Verdens lande
Valuta / Sprog  
ISO Valuta Symbol Betydende cifre
USD Amerikanske dollar (United States dollar) $ 2
ISO Sprog
EN Engelsk (English language)
PT Portugisisk (Portuguese language)
Kvarter (by) - Land  
Subnational enhed
By, Landsby,...