Kort (geografi) - Gjirokastër (præfektur) (Qarku i Gjirokastrës)

Gjirokastër (Qarku i Gjirokastrës)
Gjirokastër er et af Albaniens tolv præfekturer. Administrationscenteret er byen Gjirokastër. 1. januar 2017 havde præfekturet 65,939 indbyggere.

Præfekturet består af kommunerne Dropull, Gjirokastër, Këlcyrë, Libohovë, Memaliaj, Përmet og Tepelenë. Det dækker de tidligere distrikter Gjirokastër, Përmet og Tepelenë.

 
Kort (geografi) - Gjirokastër (Qarku i Gjirokastrës)
Land - Albanien
Albaniens flag
Albanien (Shqipëri/Shqipëria; Shqipni/Shqipnia, Shqypni/Shqypnia), officielt Republikken Albanien (Republika e Shqipërisë, udtalt []), er en suveræn stat i Sydøsteuropa. Albanien er omgivet af Montenegro i nordvest, Kosovo i nordøst, Republikken Nordmakedonien i øst og Grækenland i syd og sydøst. Det har en kyst til Adriaterhavet i vest og sydvest. Landet er mindre end 72 kilometer fra Italien over Otrantostrædet, som forbinder Adriaterhavet til det Ioniske Hav. Det har et areal på (heraf 27.398 km² landareal) og et befolkningstal på indbyggere. For befolkningspyramider til 2100, se under Ukraine.

Det moderne Albaniens område var i Antikken en del af de romerske provinser Dalmatia, Macedonia og Moesia Superior. Efter Det Osmanniske Riges kollaps i Europa ovenpå Balkankrigene, erklærede Albanien sig uafhængigt i 1912 og blev anerkendt det følgende år. Kongeriget Albanien blev invaderet af Italien i 1939, hvorefter landet blev en del af Større Albanien, før det blev et nazitysk protektorat i 1943. Det følgende år blev en socialistisk albansk stat i form af Folkerepublikken Albanien etableret under Enver Hoxha og Arbejderpartiet. Albanien gennemgik store og udbredte sociale og politiske transformationer i den kommunistiske æra, mens landet i stigende grad valgte at isolere sig fra størstedelen af omverdenen. I 1991 gik den socialistiske republik i opløsning, og den moderne stat, Republikken Albanien, blev etableret.
Kort (geografi) - Albanienimage.jpg
image.jpg
1415x1906
freemapviewer.org
Kort (geografi) - AlbanienAlbania_relief_location_map.jpg
Albania_relief_locat...
685x1002
freemapviewer.org
Kort (geografi) - Albanienimage.jpg
image.jpg
1415x1905
freemapviewer.org
Kort (geografi) - Albanien1880px-Albania_map-en.svg.png
1880px-Albania_map-e...
1880x3850
freemapviewer.org
Kort (geografi) - AlbanienAlbania_Regions_map.png
Albania_Regions_map....
2000x2895
freemapviewer.org
Valuta / Sprog  
ISO Valuta Symbol Betydende cifre
ALL Albanske lek (Albanian lek) L 2
ISO Sprog
SQ Albansk (Albanian language)
EL Græsk (Greek language)
Kvarter (by) - Land  
  •  Grækenland 
  •  Kosovo 
  •  Montenegro 
  •  Nordmakedonien 
  •  Serbien