Kort (geografi) - Manas International Airport

Manas International Airport
Manas International Airport er den største og vigtigste internationale lufthavn i Kirgisistan. Den er beliggende 35 km nord for hovedstaden Bisjkek. Den er også hjemsted for US Air Forces base Transit Center at Manas under Operation Enduring Freedom og International Security Assistance Force.

I 2012 betjente lufthavnen 1.056.000 passagerer.

Lufthavnen blev etableret i 1974, som erstatning for Bisjkeks tidligere lufthavn som lå placeret syd for byen. Lufthavnen er opkaldt efter Manas fra kirgisisk epik. Det første fly landede i oktober 1974, og ombord var Sovjetunionens statsminister Aleksej Kosygin. Aeroflot blev første selskab som etablerede en fast rute til Moskva, da de 4. maj 1975 begyndte flyvninger imellem Domodedovo International Airport og Manas.

Ved Sovjetunionens opløsning og Kirgisistans selstændighed i 1991, blev lufthavnen og infrastrukturens vedligholdelse forsømt i næsten ti år. Samtidig havde der samlet sig over 60 forladte fly fra den sovjetiske tid. Alt lige fra helikoptere til store passagerfly var blev efterladt i den østlige ende af området.

Lufthavnen har en lufthavnsbygning med butikker og restauranter, bygget i sovjettiden. Forpladsen kan indeholde cirka 15 større fly.

 
 IATA Code FRU  ICAO Code UAFM  FAA Code
 Telefon  Telefax  E-mail
 Startside  Facebook  Twitter
Kort (geografi) - Manas International Airport
Land - Kirgisistan
Kirgisistans flag
Kirgisistan (kirgisisk: Кыргызстан, Kyrgyzstan), også Kirgisien eller fejlagtigt "Kirgistan", officielt den Kirgisiske Republik, er et bjergrigt land i Centralasien mellem Kina, Kasakhstan, Tadsjikistan og Usbekistan. Hovedstaden er Bisjkek. Landet var en sovjetrepublik indtil Sovjetunionens sammenbrud i 1991. Landets unge demokrati var stabilt under den tidligere præsident Askar Akajev i 1990’erne, men har senere bevæget sig mod autokrati og autoritært styre. Efter revolutionen i Kirgisistan i 2005 trak præsident Akajev sig ud, og den politiske situation i landet er for tiden usikker.

Valuta / Sprog  
ISO Sprog
KY Kirgisisk (Kirghiz language)
RU Russisk (Russian language)
UZ Usbekisk (Uzbek language)
Kvarter (by) - Land  
  •  Kasakhstan 
  •  Kina 
  •  Tadsjikistan 
  •  Usbekistan