Kort (geografi) - Kuala Lumpur International Airport

Kuala Lumpur International Airport
Kuala Lumpur International Airport (Malajisk: Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur), også kendt som KLIA, er Malaysias største lufthavn, som ligger i Sepang på Selangordelstaten sydlige side. Lufthavnen, der blev indviet 27. juni 1998, kostede 3,5 milliarder amerikanske dollars at opføre.

Kuala Lumpur International Airport er central hub for Malaysia Airlines og AirAsia. Lufthavnen kan håndtere 70 millioner passagerer og 1,2 millioner ton gods om året. I 2013 håndterede den 47,5 millioner passagerer og var Asiens hurtigst voksende lufthavn. Samme år blev den rangeret som verdens niende travleste lufthavn.

Der er ingen direkte fly fra Danmark til Kuala Lumpur International.

Lufthavnen drives af det børsnoterede selskab Malaysia Airports, men ejes af staten.

* Kuala Lumpur International Airport website

 
 IATA Code KUL  ICAO Code WMKK  FAA Code
 Telefon +603 8776 2000  Telefax +604 8776 2998  E-mail
 Startside Hyperlink  Facebook  Twitter
Kort (geografi) - Kuala Lumpur International Airport
Land - Malaysia
Malaysias flag
Malaysia er et land i Sydøstasien, der er delt i en vestlig del på den malaysiske halvø og en østlig del på øen Borneo. På fastlandet grænser Malaysia til Thailand i nord og bystaten Singapore i syd. På Borneo grænser Malaysia til Brunei i nord og Indonesien i syd. Malaysias største by og hovedstad er Kuala Lumpur, der ligger nordvest på fastlandet. Lige syd for Kuala Lumpur ligger den administrative hovedstad Putrajaya. Malaysia er medlem af ASEAN.

Malaysia er en forholdsvis ung stat, der først fik sin endelige udstrækning i 1965, efter at Singapore trak sig ud. Staten blev grundlagt ved en sammenslutning af flere tidligere britiske besiddelser, foreløbigt i 1957 og endeligt i 1963. Formelt er Malaysia et føderalt, konstitutionelt valgmonarki, der består af tretten delstater og tre føderale territorier baserede på historiske, malaysiske kongedømmer. Kongemagten indehaves af de ledende fyrstefamilier efter et rotationsprincip.
Valuta / Sprog  
ISO Sprog
EN Engelsk (English language)
ZH Kinesisk (Chinese language)
MS Malajisk (Malay language)
ML Malayalam (Malayalam language)
PA Punjabi (Panjabi language)
TA Tamil (Tamil language)
TE Telugu (Telugu language)
TH Thai (Thai language)
Kvarter (by) - Land  
  •  Brunei 
  •  Indonesien 
  •  Thailand