Kort (geografi) - Analamanga (Analamanga Region)

Analamanga (Analamanga Region)
Analamanga er en af fire regioner i Antananarivo provinsen i Madagaskar, og er en landets 22 regioner beliggende mod nordøst i provinsen. Hovedstaden i regionen er byen Antananarivo som også er national hovedstad.

Regionens har et areal på 17.445 km², hvoraf 4.927 hektar består af søer og vandløb. I øvrigt består regionen for en stor del af savanne – både opdyrket og græsbevokset – men der er eogså en del skov af forskellige typer.

Analamanga har omkring 14 % af landets befolkning, men kun 3 % af landets areal. Regionen er altså tætbefolket, især på grund af at landets hovedstad Antananarivo ligger i regionen, med sine 1,4 millioner indbyggere – altså cirka 39 % af regionens befolkning. Befolkningstætheden i regionen er såledeses høj med omkring 140 indbyggere per kvadratkilometer, sammenlignet med landsgennemsnittet på 29 indbyggere per kvadratkilometer. Regionens befolkningsfordeling er imidlertid meget ujævn; i visse bydele i hovedstaden er befolkningstætheden omkring 8.690 personer og i andre knap tyve indbyggere per kvadratkilometer.

 
Kort (geografi) - Analamanga (Analamanga Region)
Land - Madagaskar
Madagaskars flag
Republikken Madagaskar er en østat i det Indiske Ocean beliggende 400 kilometer fra Mozambique på Afrikas østkyst. Med sine 590.000 km² er hovedøen, der også hedder Madagaskar, jordens fjerdestørste ø. Den blev adskilt fra Afrika for millioner af år siden. Den er befolket af mennesker af blandet afrikansk og indonesisk herkomst. Den er hjem for fem procent af verdens plante- og dyre-arter, hvoraf 80 procent er enestående for Madagaskar. Blandt de mest bemærkelsesværdige eksempler på biodiversitet er primaten lemuren, tre endemiske fugle-familier og baobab-træet. Det mest talte sprog på Madagaskar er Malagassisk.

Øen er verdens ottende mest befolkede ø. Madagaskar hører til de 100 fattigste lande i verden. 80 % af befolkningen lever af landbrug.
Valuta / Sprog  
ISO Valuta Symbol Betydende cifre
MGA Ariary (Malagasy ariary) Ar 2
ISO Sprog
FR Fransk (French language)
MG Malagassisk (Malagasy language)
Kvarter (by) - Land