Mapa - Letisko Nice-Côte d’Azur (Nice Côte d'Azur International Airport)

Letisko Nice-Côte d’Azur (Nice Côte d'Azur International Airport)
Letisko Nice-Côte d’Azur alebo Letisko Nice, (IATA: NCE, ICAO: LFMN) sa nachádza 5,9 km juhozápadne od mesta Nice, vo francúzskom regióne Provence-Alpes-Côte d’Azur. Vzdialenosť letiska od centra mesta je 7 km na západ a je to hlavná brána pre cestujúcich do oblasti Côte d'Azur. Letisko je tretie najvyťaženejšie vo Francúzsku po letiskách Charlesa de Gaulla a Orly v Paríži. Nachádza sa na západnom konci promenády Camin deis Anglés, neďaleko l'Arénas a má dva termináli. Vzhľadom k svojej vzdialenosti od Monackého kniežatstva je to pre neho aj štátne letisko. Letisko a Monako spája vrtuľníková doprava.

Riaditeľom letiska je Dominique Thillaud, ktorý riadi aj Letisko v Cannes. V roku 2011 prepravilo letisko 11 222 042 cestujúcich, čo predstavuje vyše 7%-ný nárast oproti roku 2011, kedy letiskom prešlo 10 455 640 cestujúcich. Svoje základne na letisku majú spoločnosti Air France a easyJet.

Oba termináli sú prepojené bezplatnou autobusovou dopravou, ktorá spája aj parkoviská s terminálmi. Business centrum sa nachádza v Terminále 1 a obsahuje osem miestností a konferenčných miestností s kapacitou 250 osôb. Na letisku je deväť parkovísk. Autobusy premávajú medzi letiskom a vlakovou stanicou v Nice. Vlaková stanica Nice-Saint-Augustin sa nachádza v blízkosti letiska (asi 15 minút pešo).

 
 IATA Code NCE  ICAO Code LFMN  FAA Code
 Telefón  Fax (zariadenie)  E-mail
 Domáca stránka  Facebook  Twitter
Mapa - Letisko Nice-Côte d’Azur (Nice Côte d'Azur International Airport)
Country - Francúzsko
Currency / Jazyk (jazykoveda)  
ISO Currency Symbol Significant Figures
EUR Euro (Euro) € 2
ISO Jazyk (jazykoveda)
EU Baskičtina (Basque language)
BR Bretónčina (Breton language)
CA Katalánčina (Catalan language)
OC Okcitánčina (Occitan language)
Neighbourhood - Country  
  •  Andorra 
  •  Belgicko 
  •  Luxembursko 
  •  Monako 
  •  Nemecko 
  •  Taliansko 
  •  Španielsko 
  •  Švajčiarsko