Kort (geografi) - Padova (Provincia di Padova)

Padova (Provincia di Padova)
Padova, især tidligere på dansk kaldet Padua, er en by i Italien. Byen er provinshovedstad i Padovaprovinsen og det økonomiske og trafikale centrum i hele Venetoregionen i Norditalien. Byen ligger ved floden Bacchiglione, 40 km vest for Venedig og 29 km sydøst for Vicenza.

I selve Padova er der indbyggere, men byen udgør en del af byområdet Padova-Venezia med ca. 1.600.000 indbyggere. Bycentret er meget pittoresk med et stort net af gader med søjlegange samt et antal smukke pladser, hvoraf den 90.000 m² store Prato delle Valle er den mest kendte.

Universitetet er grundlagt 1222. Galileo Galilei var professor i matematik ved Università degli Studi di Padova, der er verdens tredjeældste universitet, og Corfitz Ulfeldt var immatrikuleret her 1628-29. Verdens første Anatomiske Teater blev opført for universitetet i 1594.

Til universitetet hører byens botaniske have "Orto botanico", som er verdens ældste eksisterende botaniske have.

Byens mest berømte attraktion er Scrovegni kapel, hvis indre er helt dækket af fresker af Giotto di Bondone.

 
Kort (geografi) - Padova (Provincia di Padova)
Kort (geografi)
Land - Italien
Italiens flag
Italien (Italia, officielt Den Italienske Republik (Repubblica Italiana) er en republik i det sydlige Europa ved Middelhavet. Det har grænse med Frankrig i vest, Schweiz og Østrig i nord og Slovenien i øst. Italien omslutter desuden to småstater og enklaver i Italien: Vatikanstaten, der ligger i Rom, og San Marino, der ligger i Apenninerne omtrent midtvejs mellem Rom og Venedig. Italien har et samlet areal på 301.338 km², heraf landareal 294.140 km², og et mildt, tempereret middelhavsklima. På grund af landets form kaldes det Støvlelandet (på Italiensk: lo Stivale, "Støvlen").

De omkring 61 millioner indbyggere er de fjerdestørste blandt den Europæiske Unions medlemslande. Italien var opdelt i række småstater, men blev i 1861 samlet i et kongerige under Sardiniens konge Victor Emanuel 2.
Valuta / Sprog  
ISO Valuta Symbol Betydende cifre
EUR Euro (Euro) € 2
ISO Sprog
CA Catalansk (Catalan language)
FR Fransk (French language)
IT Italiensk (Italian language)
CO Korsikansk (Corsican language)
SC Sardisk (Sardinian language)
SL Slovensk (Slovene language)
DE Tysk (German language)
Kvarter (by) - Land  
  •  Frankrig 
  •  San Marino 
  •  Schweiz 
  •  Slovenien 
  •  Vatikanstaten 
  •  Østrig 
Subnational enhed
Land, State, Region,...
 Vo'