Kort (geografi) - Mykolajiv oblast (Mykolayiv Oblast)

Mykolajiv oblast (Mykolayiv Oblast)
Mykolajiv oblast (Миколаївська область, ) er en af Ukraines 24 oblaster, beliggende i den sydlige del af landet. Oblasten grænser mod vest op til Odessa oblast, mod nord til Kirovohrad oblast, mod øst og nordøst til Dnipropetrovsk oblast og den sydøstlige del til Kherson oblast og har kyststrækning til Sortehavet. Mykolaiv oblast blev grundlagt den 22. september 1937 og har et areal på km². Oblasten har (2015) indbyggere. Oblastens største by og administrative center er Mykolaiv med indbyggere. Mykolajiv ligger ved sammenløbet af floderne Inhul og Sydlige Buh 65 km fra Sortehavet. Andre større byer er Pervomajsk, Juzjnoukrajinsk og Voznesensk.

 
Kort (geografi) - Mykolajiv oblast (Mykolayiv Oblast)
Land - Ukraine
Ukraines flag
Ukraine er et land i Østeuropa. Det grænser op til Rusland mod øst, Hviderusland (Belarus) mod nordvest, Polen, Ungarn og Slovakiet mod vest, Rumænien og Moldova mod sydvest, og Sortehavet og Det Azovske Hav mod henholdsvis syd og sydøst. Ukraine er i øjeblikket – ud over nedennævnte russiske invasion af de østlige republikker – involveret i en territorialstridighed med Rusland over Krimhalvøen, som Rusland besatte i 2014, men som Ukraine samt hovedparten af det International samfund anerkender som ukrainsk.

Ukraine er verdens 46. største land. Ukraine har et indbyggertal på 44,13 millioner. Det er dermed det 32. folkerigeste land i verden.
Valuta / Sprog  
ISO Valuta Symbol Betydende cifre
UAH Ukrainske hryvnia (Ukrainian hryvnia) â‚´ 2
ISO Sprog
PL Polsk (Polish language)
RU Russisk (Russian language)
UK Ukrainsk (Ukrainian language)
HU Ungarsk (Hungarian language)
Kvarter (by) - Land  
  •  Hviderusland 
  •  Moldova 
  •  Polen 
  •  Rumænien 
  •  Rusland 
  •  Slovakiet 
  •  Ungarn 
Airport