Kort (geografi) - Flughafen Graz-Thalerhof (Graz Airport)

Flughafen Graz-Thalerhof (Graz Airport)
Flughafen Graz-Thalerhof er en lufthavn i Østrig omkring 10 km syd for landets næststørste by Graz i delstaten Steiermark. Den er den tredjestørste lufthavn efter lufthavnene i Wien og Salzburg. Lufthavnen betjener både civil og militær luftfart.

Lufthavnens historie begynder i 1913, da der anlægges en militærlufthavn. På grund af bestemmelserne i Saint-Germain-traktaten kunne flytrafikken efter 1. verdenskrig først genoptages i 1925 og da fungerede den som lufthavn for indenrigsruter.

Efter 2. verdenskrig i 1951, da Steiermark hørte til den britiske besættelseszone, påbegyndtes atter international flytrafik fra lufthavnen. Som det første anlæg af denne type anlagde man i 1955 en 1.500 m lang betonlandingsbane med tilhørende belysning.

For at tilgodese den voksende trafik på lufthavnen blev den løbende udbygget. I 2005 tog man en ny passagerterminal i brug, og i forbindelse med udbygningen af jernbanen skal der etableres en underjordisk station for både nær- og fjerntrafik. I dag forbindes lufthavnen med S-togslinje 5 til Graz Hauptbahnhof, som nås på ca. 12 minutter.

 
 IATA Code GRZ  ICAO Code LOWG  FAA Code
 Telefon +43(0)31629020  Telefax +43(0)316290281  E-mail
 Startside Hyperlink  Facebook  Twitter
Kort (geografi) - Flughafen Graz-Thalerhof (Graz Airport)
Land - Østrig
Østrigs flag
Østrig, officielt Republikken Østrig (tysk: Republik Österreich), er en forbundsstat i Centraleuropa, og består af 9 forbundslande med hvert sit parlament og regering. Østrig er omgivet af land på alle sider og støder op til Liechtenstein og Schweiz i vest, Italien og Slovenien i syd, Ungarn og Slovakiet i øst og Tyskland og Tjekkiet i nord. Hovedstaden er Wien. Østrig har 9.027.999 indbyggere (1. april 2022), hvoraf tre fjerdedele tilhører den romersk-katolske tro. Det officielle sprog er tysk, der tales i dialektiske former. Herudover er slovensk, kroatisk og ungarsk anerkendte minoritetssprog.

Republikken Østrig blev dannet på resterne af det østrig-ungarske dobbeltmonarki efter 1. verdenskrig og fik sin første statsforfatning i 1920. Denne blev videreført efter 2. verdenskrig i 1945, hvor den Anden Republik blev dannet. Fuld suverænitet fik Østrig med statstraktaten af 15. maj 1955. Østrig har en forfatningsbestemt neutralitet og er sæde for flere internationale organisationer, heriblandt FN, OSCE og OPEC. Landets statsoverhoved er forbundspræsidenten. Forbundskansleren er regeringchef.
Kort (geografi) - ØstrigAustriawithoutcollar.jpg
Austriawithoutcollar...
2130x1100
freemapviewer.org
Kort (geografi) - ØstrigAustria_relief_location_map.jpg
Austria_relief_locat...
1256x700
freemapviewer.org
Kort (geografi) - ØstrigAustria_satellite-map.jpg
Austria_satellite-ma...
2550x1381
freemapviewer.org
Kort (geografi) - ØstrigAustria-regions.png
Austria-regions.png
2565x1238
freemapviewer.org
Kort (geografi) - Østrigimage.jpg
image.jpg
2056x1427
freemapviewer.org
Valuta / Sprog  
ISO Valuta Symbol Betydende cifre
EUR Euro (Euro) € 2
ISO Sprog
HR Kroatisk (Croatian language)
SL Slovensk (Slovene language)
DE Tysk (German language)
HU Ungarsk (Hungarian language)
Kvarter (by) - Land  
  •  Italien 
  •  Liechtenstein 
  •  Schweiz 
  •  Slovakiet 
  •  Slovenien 
  •  Tjekkiet 
  •  Tyskland 
  •  Ungarn