Kort (geografi) - Den lille Havfrue (Kleine Meerjungfrau)

Den lille Havfrue (Kleine Meerjungfrau)
Den lille havfrue er en skulptur på Langelinie i København, der byder velkommen i Københavns Havn og er en af Danmarks største turistattraktioner. Den illustrerer H.C. Andersens eventyr Den lille Havfrue. Skulpturen er skænket af brygger Carl Jacobsen og udført af billedhuggeren Edvard Eriksen. Som model til skulpturen brugte Edvard Eriksen sin kone, Eline Eriksen. Statuen blev opstillet på Langelinie den 23. august 1913.

I september 2006 blev skulpturgruppen Det genmodificerede Paradis af kunstneren Bjørn Nørgaard indviet ved Langelinie. Denne skulpturgruppe står få hundrede meter fra Den lille Havfrue, og en af skulpturerne i gruppen er også en havfrueskulptur: Den genmodificerede Havfrue.

I 2010 var originalstatuen flyttet til Shanghai i et halvt år i forbindelse med Expo 2010. I stedet var der på dens plads på Langelinie opstillet en skærm, der live viste statuen på pavillonen i Shanghai.

Den lille Havfrue kom tilbage på sin plads 20. november 2010 kl. 14.00. Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen, overborgmester Frank Jensen og Kinas ambassadør Xie Hangsheng tog imod statuen på Langelinie.

 
Kort (geografi) - Den lille Havfrue (Kleine Meerjungfrau)
Land - Danmark
Dannebrog
Danmark, officielt Kongeriget Danmark, er et land i Skandinavien og en suveræn stat. Det er den sydligste af de skandinaviske nationer, sydvest for Sverige og syd for Norge, og det grænser op til Tyskland mod syd. Grønland og Færøerne indgår også i den danske stat som rigsdele med selvstyre indenfor Danmarks Rige (Danmarks forhold til rigsdelene kaldes Rigsfællesskabet).

Danmark er omgivet af flere have: Vesterhavet (Nordsøen), Skagerrak og Kattegat på henholdsvis vest-, nord- og østsiden af Jylland, og Kattegat og Østersøen henholdsvis nord og syd for de danske øer.
Kort (geografi) - Danmarkdenmark_rel99.jpg
denmark_rel99.jpg
1376x1102
freemapviewer.org
Kort (geografi) - Danmark1000px-Denmark_physical_map.svg.png
1000px-Denmark_physi...
1000x806
freemapviewer.org
Kort (geografi) - DanmarkDenmark_satellit3.jpg
Denmark_satellit3.jp...
2221x1811
freemapviewer.org
Kort (geografi) - DanmarkDenmark_regions_map1.png
Denmark_regions_map1...
2371x2191
freemapviewer.org
Kort (geografi) - Danmarkdenmark_pol99.jpg
denmark_pol99.jpg
1406x1154
freemapviewer.org
Valuta / Sprog  
ISO Valuta Symbol Betydende cifre
DKK Danske kroner (Danish krone) kr 2
ISO Sprog
DA Dansk (Danish language)
EN Engelsk (English language)
FO Færøsk (Faroese language)
DE Tysk (German language)
Kvarter (by) - Land  
  •  Tyskland