Kort (geografi) - Tjernihiv oblast (Chernihivska Oblast)

Tjernihiv oblast (Chernihivska Oblast)
Tjernihiv oblast (Чернігівська область, ) er en af Ukraines 24 oblaster beliggende i den nordøstlige del af landet på grænsen til Den Russiske Føderation og Hviderusland i Polesie lavland, der er en del af Den Østeuropæiske Slette. Den nordvestlige del af oblasten grænser op til Homel voblast i Hviderusland og den nordøstlige del til Brjansk oblast i Rusland. I Ukraine grænser oblasten op til Kyivreservoiret i Kyiv oblast mod vest, Sumy oblast mod øst og Poltava oblast mod syd. Oblasten er delt af Desna i en nordlig og sydlig del. Desna udmunder i Dnepr lige nord for Kyivs bygrænse. Tjernihiv oblast blev grundlagt 15. oktober 1932 og er med sit areal på km² den tredje største oblast i Ukraine. Oblasten har (2015) indbyggere. Oblastens største by og administrative center er Tjernihiv. Andre større byer er Nizjyn, Pryluky , Bakhmatj og Nosivka.

Siden juli 2020 har Tjernihiv oblast været inddelt i 5 rajoner (distrikter) - tidligere var der 22. Disse er:

* Tjernihiv rajon

* Korjukivskyj rajon

* Nizjyn rajon

* Novhorod-Siverskyj rajon

* Pryluuky rajon

 
Kort (geografi) - Tjernihiv oblast (Chernihivska Oblast)
Land - Ukraine
Ukraines flag
Ukraine er et land i Østeuropa. Det grænser op til Rusland mod øst, Hviderusland (Belarus) mod nordvest, Polen, Ungarn og Slovakiet mod vest, Rumænien og Moldova mod sydvest, og Sortehavet og Det Azovske Hav mod henholdsvis syd og sydøst. Ukraine er i øjeblikket – ud over nedennævnte russiske invasion af de østlige republikker – involveret i en territorialstridighed med Rusland over Krimhalvøen, som Rusland besatte i 2014, men som Ukraine samt hovedparten af det International samfund anerkender som ukrainsk.

Ukraine er verdens 46. største land. Ukraine har et indbyggertal på 44,13 millioner. Det er dermed det 32. folkerigeste land i verden.
Valuta / Sprog  
ISO Valuta Symbol Betydende cifre
UAH Ukrainske hryvnia (Ukrainian hryvnia) â‚´ 2
ISO Sprog
PL Polsk (Polish language)
RU Russisk (Russian language)
UK Ukrainsk (Ukrainian language)
HU Ungarsk (Hungarian language)
Kvarter (by) - Land  
  •  Hviderusland 
  •  Moldova 
  •  Polen 
  •  Rumænien 
  •  Rusland 
  •  Slovakiet 
  •  Ungarn