Kort (geografi) - Batumi

Batumi
Batumi (ბათუმი batumi) er hovedstaden i den sydvestgeorgiske provins Adjarien. Byen har indbyggere og ligger ved Sortehavet ca. 20 km fra grænsen til Tyrkiet.

Batumi har en meget aktiv erhvervshavn. Året rundt besejler især mange oliecoastere havnen. Der er også en mindre turistrute over Sortehavet. Modsat andre byer i Georgien er husene i Batumi meget farvestrålende. De er malet gule, lyserøde, blå og lyseblå, ferskenfarvede og i mange andre farvekombinationer. Byen bærer præg af at være en havneby med spisesteder og cafeer. Batumi har dejlige badestrande og mange små hoteller. Der kører 'bumletog' til og fra Tbilisi hver dag. Man kan også for omkring 40 kroner køre med hurtigtoget fra Tbilisi til Batumi, og rejsen varer så kun omkring 5 timer.

Batumi blev grundlagt af grækerne som Batis.

 
Kort (geografi) - Batumi
Kort (geografi)
Land - Georgien
Georgiens flag
Georgien (საქართველო, ) er en selvstændig stat i Kaukasus i Østeuropa. Landet har grænser til Rusland i nord og øst, Tyrkiet og Armenien i syd, Aserbajdsjan i sydøst, og Sortehavet i vest. Hovedstaden er Tbilisi.

Den største by er hovedstaden Tbilisi med cirka 1.200.000 indbyggere. Det officielle sprog er georgisk. Befolkningens etniske sammensætning består af 83,8 % georgiere, 6,5 % aserbajdsjanere, 5,7 % armeniere, 1,5 % russere og 2,5 % af øvrige folkeslag. Forventet levealder er for mænd 74,2 år, og for kvinder 81,2.
Valuta / Sprog  
ISO Valuta Symbol Betydende cifre
GEL Georgiske lari (Georgian lari) ₾ 2
ISO Sprog
HY Armensk (Armenian language)
AZ Aserbajdsjansk (Azerbaijani language)
KA Georgisk (Georgian language)
RU Russisk (Russian language)
Kvarter (by) - Land  
  •  Armenien 
  •  Aserbajdsjan 
  •  Tyrkiet 
  •  Rusland